Türkiye’nin değerli eğitimcileri ve akademisyenleri ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Fatmanur Altun'un da katıldığı “TÜRGEV 2019 Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi.
25 June 2019
Türkiye’nin değerli eğitimcileri ve akademisyenleri ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Fatmanur Altun'un da katıldığı “TÜRGEV 2019 Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi.
TÜRGEV 2019-2020 Eğitim Planı kapsamında kız öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi, kaliteli ve etkin eğitim programlarının hayata geçirilmesi için düzenlenen çalıştay üç oturum halinde yapıldı. I. Oturumda; ‘TÜRGEV 2019-2020 Yılı Eğitim Programları’, II. Oturumda ‘Disiplinlerarası Yaklaşım ve Kurum / Kuruluşlar arası İş birliği İmkanları’, III. Oturumda ise Gençlerin Talep ve İhtiyaçlarına Yönelik Destek Hizmetleri’ ele alındı.
‘TÜRGEV’in bir misyonu ve vizyonu var.’
Çalıştayda gerçekleştirdiği konuşmada, TÜRGEV’in kuruluş hikayesi ve genç kızların eğitimi için 23 yıldır başarıyla sürdürülen hizmetleri dile getiren Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Fatmanur Altun sözlerine şöyle devam etti.
‘Eğitimde fırsat eşitliği noktasında, barınma hizmetinin çok önemli bir eşik olduğunu düşünüyorum. Geçmiş zamanlarda da edindiğimiz tecrübelerle barınma hizmetinin etkin olmadığı noktalarda maalesef kız çocuklarının eğitimlerinde önemli bir gerileme olduğu görülüyor. TÜRGEV’in kız öğrencilere barınma imkânı sağlamak dışında çok önemli bir misyonu ve vizyonu var. Kendini, tarihini, hedefini iyi bilen, okuyan, düşünen, sorgulayan, araştıran, üreten ve girişimci gençler yetiştirmek. TÜRGEV’in sahip olduğu bu misyon ve vizyon bizi her geçen gün eğitim alanında daha fazla söz sahibi olma noktasına doğru getiriyor. İbn Haldun Üniversitesi, Palet Okulları, EDEP, TURKEN ve yurtlarımızdaki eğitim çalışmalarımıza bakıldığında hepsinin gittiği bir yer var. O da az önce bahsettiğim gençlik modeli için bir yol. Ortaöğretim, yükseköğretim yurtlarımızda atölye çalışmalarıyla, kulüp çalışmalarıyla, seminerlerle, akademi çalışmalarıyla düşünen, üreten, sorgulayan insan modelini daha ileri adıma götürmek üzere bir gayret içine giriyoruz. Biz istiyoruz ki insanımız, bizim gençlerimiz bu parlak zekalar, kendi toplumlarını tanısın, kendi sorunlarıyla ilgilensin, kendi felsefi görüşlerinin getirdiği doğru soruları sorarak o soruların peşinden gitsinler. Tam da bu noktada yurtlarımızda sürdürdüğümüz eğitim faaliyetleri var. Fiziki mekan avantajıyla birlikte daha fazla vakit kazanabiliyoruz. Fakat şöyle bir dezavantajla da karşı karşıyayız. Her kültürel kesimden, her eğitim alanından öğrenciye aynı şekilde hitap ettiğimizde maalesef eğitimde verilen emekler tam karşılığını bulamıyor. İşte bugün, Türkiye’nin değerli eğitimcileri ve akademisyenleriyle genç kızlarımızın eğitimi için daha güzel yol haritası oluşturabilmek için bir araya geldik. Sadece TÜRGEV için değil, genel olarak eğitim camiamız için de ilerletici bir çalıştay olacağını düşünüyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.’