TURKEN Vakfı, TÜRGEV, Ensar Vakfı ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Gençlik Köprüleri II Yaz Programı kapsamında gerçekleştirilen organizasyonla 3 grup şeklinde Türkiye'ye gelen 250 Amerikalı Müslüman öğrenci ile bir araya geldik.
03 August 2018
TURKEN Vakfı, TÜRGEV, Ensar Vakfı ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Gençlik Köprüleri II Yaz Programı kapsamında gerçekleştirilen organizasyonla 3 grup şeklinde Türkiye'ye gelen 250 Amerikalı Müslüman öğrenci ile bir araya geldik.
Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen 3 ayrı akşam yemeğinde buluştuğumuz öğrencilerle, tanışarak sohbet etme fırsatı bulduk.
Düzenlenen programlara TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatmanur Altun, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yasemin Solmaz Gür ve Zeynep Feyza Eker, Genel Müdürümüz Abdulkadir Çay, TURKEN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Behram Turan, TURKEN Genel Sekreteri Haluk Gani, TURKEN Vakfı Türkiye Koordinatörü Taşkın Bumin Ayrancı katıldı.
TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatmanur Altun, TURKEN Vakfı aracılığıyla, coğrafyaları ve kültürleri bir araya getiren bir köprü kurmak istediğini belirterek, "Hepiniz kaldığınız süre boyunca Türkiye'yi yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Geziler aracılığıyla, Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel güzelliğine şahitlik edebileceksiniz. Bunun yanı sıra, TÜRGEV tarafından kurulan İbn Haldun Üniversitesi’nde de katılacağınız derslerle, Türkiye'nin yakın tarihi, siyasi yapısı ve kültürü hakkında ön bilgi sahibi olacağınıza inanıyoruz. TURKEN vakfı aracılığıyla, Türkiye'nin coğrafi güzelliğin, kültürel rezervlerin ve tarihi zenginliklerini yakından görme imkânı bulacağınıza inanıyoruz. Bu servetin tanınması ve tanıtılması için dünyanın her yerinden birçok insana ulaşılmasını istiyoruz. Yapacağımız dostluk köprüsüyle, birbirimizi tanımamıza ve dinlememize engel olan kötü niyetli algılar, yerini gerçek düşünceler ve duygulara bırakıyor. Vakfımızın kalpten birer elçisi olarak ülkemizden ayrılmanız, kalbinizde bize ayıracağınız yer, bu programın en büyük sonucu olacaktır. TÜRGEV'de kız çocuklarına yapılan yatırımların yüksek sosyal getirilere sahip olduğuna inanıyoruz. Kızları eğiterek, İslam dünyasında uzun süredir devam eden kadınların enerjisini kamu sektörüne de taşıyabileceğimize ve yeni neslin sağlıklı olgunlaşmasını sağlamak için önemli adımlar attığımıza inanıyoruz. Bununla birlikte, kızlara yatırım yaparak sosyal eğilimlere karşı hareket etmiyoruz daha ziyade sosyal bir talebi karşılıyoruz. Bu çabanın, İslam dünyasındaki kadın-erkek rolleri ile ilgili yanlışları düzeltecek mekanizmaları destekleyeceğini ve oluşacak olumlu değişimlerin topluma olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Gelecek nesilleri yetiştirecek, aile hayatında çeşitli erdemleri sergileyecek olan ve sosyal arenada liderlik rolleri alacak kadınlar yetiştirmenin büyük bir hedef olduğunu biliyoruz. TÜRGEV'i modern dünyaya meydan okuma olarak görmek mümkün. İslam dünyasında eşsiz bir sivil toplum kuruluşu olarak, alabileceğimiz her türlü desteğe açığız. Hepinizin göstereceği kalpten destek, TÜRGEV'i başarılı kılacaktır.” dedi.
Eğitim, gezi ve etkinlik içeren programda Temmuz ayı boyunca Türkiye’nin tarihi ve kültürel dokusunu yakından tanıma fırsatı bulan Amerikalı Müslüman öğrenciler başta İstanbul olmak üzere Ankara, Konya ve Kapadokya gibi Türkiye’nin önemli kentlerine ziyaretlerde bulundu.